Banjara AS ble stiftet i August 2014 av Vaibhav Bhutoria. Vaibhav er opprinnelig fra India, og etter mastergraden i ‘Aerospace Engineering’ i USA flyttet Vaibhav til Sørlandet for å jobbe i et vindkraft firma. PenguinUp ble stiftet på grunnlag av egne utfordringer Vaibhav, møtte på i hverdagslivet. “Ofte kan det være dyrere å ta en taxi til flyplassen enn selve flyet. Hvorfor ikke dele seter i en taxi/bil hvis vi til slutt skal sitte på samme fly”, sier han. Dermed ble prosjektet PenguinUp realisert da Vaibhav så at det var et hull i transportmarkedet. I 2016 ble Sona Shyamsukha, kone til Vaibhav med på laget etter å ha flyttet til Norge.

PenguinUp er en plattform for samkjøring som matcher mennesker som reiser i samme retning til samme tid, til å dele seter i en taxi eller bil og dermed splitte turkostnadene. Målet er å spare penger og miljø ved å bedre utnytte ledige seter i biler. Som sjåfør sparer man penger på drivstoff og bom, og som passasjer får man en praktisk dør-til-dør-tur. Og på et samfunns nivå klarer vi å redusere rushtrafikk og klimagassutslipp.

Det er en stor belastning å velge veien i en grunder virksomhet med produkt/tjeneste utvikling, salg og markedsføring, strategi, osv.
I november 2018, introduserte prosjektet Flerkulturell verdiskaping Agder sitt nye tiltak «Impulsteam«. Banjara AS ble valgt som en av de få bedrifter til å bli med i programmet. Gjennom dette programmet har impulsteamet, bestående av et erfarent forretningsteam, hjulpet flerkulturelle gründere ved å gi de oppfølging og impulser.

Fra Mars til Desember 2019, har Banjara AS fått støtte fra «Impulsteam«. Dette besto av 4 mentorer med variert bakgrunn og kompetanse. I løpet av 9 måneder har de hatt 5 fellessamlinger og mange en-til-en møter med individuelle mentorer.
Grundere Sona og Vaibhav fikk råd om forskjellige emner, inkludert forretningsmodeller, markedsføring, målgruppe og hvordan man kan komme i kontakt med potensielle kunder og lansere produktet i markedet.

Ved veiledning og oppmuntring fra mentorer har grundere lansert plattformen for å hjelpe mennesker reise fra A til B med fokus på samkjøring og deling.